Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sproggrupper

For begge grupper gælder det, at der sendes materiale med hjem i en mappe. Materialet kan anvendes både i børnehaven og hjemme. Det er vigtigt, at barnet oplever, at der er sammenhæng mellem det de laver i sproggrupperne og i deres hverdag. Det er vores fælles ansvar, at dette sikres.

Hvem kan komme i sproggruppe ?

Børnehavebørn i alderen 3-6 år med svære sproglige udfordringer, kan visiteres til én af Sproghusets grupper. Børnene visiteres til Sproghuset fra hele Ikast-Brande Kommune.


Hvordan kommer man i en sproggruppe

For at kunne starte i en sproggruppe, skal barnet visiteres af den lokale talekonsulent, der kommer i børnehaven. Talekonsulenten vurderer i samråd med forældre og børnehave, om et af sproggruppetilbuddene passer til barnet.

Der er plads til 14 børn, som er fordelt i 2 grupper. Opdelingen er foretaget ud fra børnenes sproglige udfordringer. Der er fire gruppeforløb årligt i både kommunikation og fonologi.

Grupperne mødes to gange om ugen i et forløb på 7 uger.

Transport

Vi tilbyder at barnet kan køre i taxa frem og tilbage til Sproghuset.
Hvis forældrene ønsker at aflevere eller hente barnet selv, er det selvfølgelig også en mulighed.

Start og slut i grupperne

Den første dag i gruppen er forældrene med, og kan køre i taxa sammen med barnet.
Som afslutning på forløbet i gruppen, mødes vi til en samtale, hvor forældre, børnehave og den lokale talekonsulent deltager. Her vil vi snakke om barnets sproglige udvikling, og den videre plan.

De to sproggrupper

Du kan læse mere om de to sproggrupper i menuen til venstre.

Sproghuset
Stadion Allé 19
7430 Ikast
Tlf: 9960 4760
E-mail: jobil@ikast-brande.dk